EN
GR
Language:

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο CBCT

04 Μαρ. 2014

CBCT
CBCT
Rate this article:
Category:

Το Διαγνωστικό Κέντρο ALPHA EVRESIS, σε συνεργασία με την εταιρεία VILLA SISTEMI MEDICALI και τον αποκλειστικό αντιπρόσωπό της στην Κύπρο, Apostolos Ioannou Medical Supplies Ltd, διοργάνωσε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, με μεγάλη επιτυχία, εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χρήση και τις δυνατότητες που παρέχει στους οδοντίατρους το σύγχρονο ψηφιακό μηχάνημα DENTAL PANORAMIC & 3D.

Tο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου και επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Δήμαρχος Στροβόλου Δρ Λάζαρος Σαββίδης, ο οποίος με σύντομο χαιρετισμό τέλεσε την έναρξη του σεμιναρίου. Η Υπεύθυνη του Τμήματος Επιχειρησιακής 
Ανάπτυξης του Κέντρου ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ, κα Άννα Γιασουμή, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τα άτομα που εργάστηκαν για τη διοργάνωση του σεμιναρίου και δήλωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: 
«Παρόλη την οικονομική κρίση ενισχύσαμε τις υπηρεσίες μας με αγορά καινούργιων μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας. Αρχές του 2014 εγκαταστήσαμε τον Ψηφιακό Ορθοπαντογράφο, τεχνολογίας CONE BEAM CT (κωνικής δέσμης), για τη διενέργεια ψηφιακών οδοντιατρικών απεικονίσεων: Πανοραμικών, 3D και Κεφαλομετρικών εξετάσεων με χαμηλή δόση ακτινοβολίας και εικόνες υψηλής ευκρίνειας. 

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, σε συνεργασία με τη συνάδελφο Ευαγγελία Κοντοπύργου, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον οδοντιατρικό κόσμο και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του κρίναμε χρήσιμη τη διοργάνωση του εν λόγω σεμιναρίου. 

Η τρισδιάστατη απεικόνιση παρέχει ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών στον οδοντίατρο τόσο 
για την ανατομία όσο και για την προεγχειρητική τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Επιπλέον, η 
μοναδική δυνατότητα ακριβούς τοποθέτησης μηδενίζει την πιθανότητα λάθους και επιπλοκών».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο κ. Matteo Fantoli, Αpplicator Specialist στο CBCT προχώρησε σε σύντομη Εταιρική Παρουσίαση της Villa Sistemi Medicali και ανασκόπηση των προϊόντων της. Στη συνέχεια, έκανε σε βά-θος περιγραφή της τεχνολογίας 3D (κωνικής δέσμης ακτινών - CBCΤ). Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου εξήγησε, με πραγματικά περιστατικά, τη βασική λειτουργία, τη σωστή επεξεργασία της τρισδιάστατης απεικόνισης, τον σχεδιασμό του οδοντιατρικού τόξου (άνω γνάθος) και τον σχεδιασμό του φατνιακού νεύρου (κάτω γνάθος). Εξήγησε επίσης πώς γίνεται ο σχεδιασμός, η επιλογή και η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους οδοντίατρους και προχώρησε σε διευκρινήσεις. 

Στο διάλειμμα του σεμιναρίου, στο οποίο προσφέρθηκαν ροφήματα και σνακ, δόθηκε η 
ευκαιρία στους οδοντίατρους να μιλήσουν κατ’ιδίαν με τον κ. Matteo Fantoli. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο έληξε με μεγάλη επιτυχία και δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
 
Συνοψίζοντας, με τη χρήση της τεχνολογίας 3D CBCT στην καθημερινή τους πρακτική, οι 
οδοντίατροι μπορούν να πραγματοποιήσουν στον υπολογιστή τους εικονικά το χειρουργικό πλάνο, καθώς έχουν την επιλογή οποιουδήποτε εμφυτεύματος από μια τεράστια βάση δεδομένων που εσωκλείεται στο λογισμικό. Τα εμφυτεύματα αυτά χωρίζονται ανά κατασκευαστή και ανά μέγεθος, ως εκ τούτου ο οδοντίατρος 
επιλέγει και καθορίζει τη θέση και την κλίση τους, ανάλογα με τα ανατομικά και παθολογικά χαρακτηριστικά της γνάθου του εξεταζόμενου. Το τελικό αποτέλεσμα αλλάζει ριζικά την προεγχειρητική διαδικασία, μεγιστοποιώντας την ακρίβεια της τοποθέτησης και μειώνοντας δραματικά τον χειρουργικό χρόνο, το χειρουρ-γικό τραύμα και την πιθανότητα λάθους και επιπλοκών. 

Το Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ αποτελεί ένα πρότυπο και σύγχρονο Διαγνωστικό Κέντρο. Είναι εξοπλισμένο αποκλειστικά με καινούργια, πρωτοποριακά και σύγχρονα μηχανήματα και είναι επανδρωμένο με άριστα καταρτισμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Έχοντας υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, με ανθρώπινη και επιστημονική προσέγγιση και γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του ασθενούς, 
παρέχονται άριστης ποιότητας αξιόπιστες ιατρικές υπηρεσίες.

Files
CBCT
02-08-2016

Your comments


 
Τηλ. +(357) 22 861000
Fax:+357 22 446344
99A, Αθαλλάσσας
2024 Στρόβολος
Λευκωσία, Κύπρος