EN
GR
Language:

inBusiness -ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

16 Φεβ. 2015

inBusiness
inBusiness
Rate this article:
Category:

Η φιλοσοφία του διαγνωστικού κέντρου Άλφα Εύρεσις, όπως αυτοαναπτύχθηκε από την ίδρυση του το 2008, το καθιστά ως ένα μοντέλο ολοκληρωμένου απεικονιστικού, διαγνωστικού και επεμβατικού κέντρου. Το κέντρο είναι άρτια στελεχωμένο, εξοπλισμένο και οργανωμένο. Το εξειδικευμένο, έμπειρο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις σύνθετες και πολύπλοκες απαιτήσεις της σημερινής εποχής.

Το διαγνωστικό έργο είναι δύσκολο, πολυσύνθετο και απαιτεί πολλές ιατρικές γνώσεις και δεξιότητες. Η ιατρική ομάδα των ακτινοδιαγνωστών του Κέντρου μας, η οποία απολαύει της αναγνώρισης των κλινικών ιατρών για την αφοσίωσή της στην ιατρική αριστεία και την προώθηση της επιστήμης, αποτελείται από τους:
 • Δρ Δήμο Μιχαηλίδη, απόφοιτο της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Cambridge με εκπαίδευση στην ακτινολογία στο West Midlands (Birmingham) training scheme του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα των ακτινολογικών εξετάσεων, με εξειδίκευση στο Gastrointestinal Radiology, συμπεριλαμβανόμενου και του ενδοσκοπικού υπέρηχου και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Michigan Medical Center των Η.Π.Α.
 • Δρ Ξένια Κωνσταντινίδου, απόφοιτο της ιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στο ακτινολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Εξειδικεύτηκε στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» και έλαβε ειδικής εκπαίδευσης στον Μαγνητικό Τομογράφο στο Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου».
 • Δρ Ελένη Στυλιανού, απόφοιτο της ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα ακτινοδιαγνώστη στο τμήμα διαγνωστικής και  επεμβατικής ακτινολογίας και νευροακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Essen στη Γερμανία. Διαθέτει πολύχρονη πείρα στον τομέα της νευροακτινολογίας, καθώς και σε μεθόδους χρόνιας θεραπείας πόνου της σπονδυλικής στήλης.
 • Δρ Ελίζα Πρωτοπαπά, απόφοιτο της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδικότητα ακτινοδιαγνώστη στην Αθήνα. Εκπαιδεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και στο Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο». Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εμπειρία στην παιδιατρική υπερηχοτομογραφία, κλασική ακτινολογία και απεικόνιση του μαστού, συμπεριλαμβανομένης της μαγνητικής μαστογραφίας.
Σκοπός μας είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ώστε να αποτελέσουν άριστο εργαλείο στα χέρια του κλινικού ιατρού. Για τον λόγο αυτό οι εξετάσεις συχνά μελετώνται από περισσότερα από ένα ζευγάρι μάτια ιατρών ακτινοδιαγνώστων.

Ο σύγχρονος εξοπλισμός του κέντρου και το εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, επιτρέπουν τη διεκπεραίωση εξειδικευμένων εξετάσεων όπως ο ενδοσκοπικός υπέρηχος, η ηπατική ελαστογραφία και η μαγνητική τομογραφία εμβρύου, υπηρεσίες οι οποίες δεν προσφέρονται σε άλλο διαγνωστικό κέντρο παγκύπρια. Επίσης, είναι το μοναδικό κέντρο παγκύπρια που προσφέρει την ολοκληρωμένη εξέταση μαγνητικής τομογραφίας καρδίας, η οποία μπορεί να απεικονίσει με μεγάλη λεπτομέρεια την ανατομία της καρδίας και των μεγάλων θωρακικών αγγείων. Τη διάγνωση και την επεξεργασία της εξέτασης κάνει ο ιατρός ακτινολόγος Δρ Δήμος Μιχαηλίδης, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί σε πολύμηνο πρόγραμμα (observership) στο University of Michigan Medical Center στις ΗΠΑ στους τομείς της μαγνητικής τομογραφίας καρδίας και αξονικής στεφανιογραφίας.

Παρόλη την οικονομική κρίση,  το Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ, διατηρώντας το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των υπηρεσιών του, διεύρυνε το φάσμα των εξετάσεών του με την εγκατάσταση καινούργιων και σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων: Ψηφιακό ακτινολογικό X-RAY και ψηφιακό ορθοτομοπαντογράφο (πανοραμικές και κεφαλομετρικές ακτινογραφίες και 3D).

Οι πιο πάνω υπηρεσίες συ-μπληρώνουν τις υφιστάμενες, που έχουν ως εξής:
 • Μαγνητική Τομογραφία
 • Αξονική Τομογραφία
 • Ψηφιακή Μαστογραφία
 • Υπερηχογραφήματα
 • Ενδοσκοπικός Υπέρηχος
 • Ενδοσκοπική Κάψουλα
 • Ηπατική Ελαστογραφία
Αυτό που κάνει το Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ να ξεχωρίζει σε όλη του την πορεία είναι η προσήλωση στις αρχές που διέπουν τη δραστηριότητά μας:
 • Ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχουμε, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιατρική διάγνωση, την εξυπηρέτηση και τον εξοπλισμό state-of-art.
 • Ανθρωπισμός, ώστε ο κάθε εξεταζόμενος να αντιμετωπίζεται πάντοτε με γνώμονα τις αρχές που διέπουν την ιατρική επιστήμη. Προσπαθούμε να απαλλάσσουμε τον εξεταζόμενό μας από το στρες της ιατρικής εξέτασης, διαμορφώνοντας ένα φιλικό και ανθρωποκεντρικό περιβάλλον.
 • Επικοινωνία του ιατρού και του τεχνολόγου με τον εξεταζόμενο και τον παραπέμποντα ιατρό, καθώς παρόλα τα προ-ηγμένα διαγνωστικά εργαλεία που έχουμε στην κατοχή μας, η αξία του ιστορικού του ασθενή είναι για εμάς κεφαλαιώδους σημασίας.
 • Σεβασμός στο συνάνθρωπό μας, τον οποίο αντιμετωπίζουμε με αξιοπρέπεια και εμπιστευτικότητα, ως ξεχωριστό άτομο με ιδιαίτερες αγωνίες και ανάγκες. Σεβασμός στο προσωπικό που με επαγγελματισμό και ανθρωπιά καθιστά το Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ κορυφαία δύναμη στον χώρο της απεικονιστικής ιατρικής στην Κύπρο.
 • Οργάνωση, αποφεύγοντας τη σπατάλη χρόνου του εξεταζόμενου στο χώρο αναμονής με όσο το δυνατόν καλύτερο προγραμματισμό του ραντεβού του.
 • Εξέλιξη σε επιστημονικό και επιχειρηματικό επίπεδο, μέσω της ανάπτυξης των διαγνωστικών υπηρεσιών που παρέχουμε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο διαθέτει πιστοποιημένο Σύστημα Ποιότητας και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 9001:2008 και ISO 14001:2004), ενώ ταυτόχρονα συμβαδίζει με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS, εφαρμόζοντας Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου. Επιπρόσθετα, διαθέτει σύστημα διαχείρισης ποιότητας εικόνας PACS, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον ιατρό να μελετήσει και να συγκρίνει παλαιότερες εξετάσεις, ανατρέχοντας στον ιατρικό φάκελο του εξεταζόμενου.

Το Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ είναι ένα κέντρο με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας προσφέρει χαμηλές τιμές και ειδικά πακέτα στους εξεταζόμενους. Είναι πλήρως συμβεβλημένο με ταμεία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνεργάζεται σχεδόν με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και με αρκετά οργανωμένα σύνολα.

Παράλληλα, συνεχίζει με επαγγελματισμό να διατηρεί την ποιότητα των υπηρεσιών του και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του.

Files
inBusinnes Private Sector
02-08-2016

Your comments


 
Τηλ. +(357) 22 861000
Fax:+357 22 446344
99A, Αθαλλάσσας
2024 Στρόβολος
Λευκωσία, Κύπρος